Υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Αχαΐα και Χαλκιδική

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Μασουραίικα, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς σε πευκοδάσος παραμένουν άγνωστα. Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, καθώς και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, γεγονός που βοήθησε στο έργο της κατάσβεσης, αλλά και στο να μην επεκταθεί η φωτιά.

Στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, για να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπό έλεγχο τέθηκαν και οι πυρκαγιές στη Χαλκιδική σε περιοχή κοντά στην Κομίτσα, στην Ουρανούπολη και στη θέση Σανά κοντά στο χωριό Δουμπιά του Δήμου Πολυγύρου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Κομίτσας και τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 21:45 το βράδυ της Παρασκευής. Στην περιοχή παραμένουν εννέα πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα για επιτήρηση και έλεγχο.

Στα Δουμπιά η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και καλαμιές και τέθηκε υπό έλεγχο το Σάββατο στις 6 το πρωί. Έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα θα βρίσκονται στην περιοχή για προληπτικούς λόγους.