Στον Εισαγγελέα Αλεξ/πολης οι 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες

Ενώπιον του Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, αφού ζήτησαν άδεια έκτακτης προσγείωσης επικαλούμενοι μηχανική βλάβη.

Το πλήρωμα του Black Hawk συμμετείχε στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Προκειμένου να αποφύγει τις συλλήψεις, προσγειώθηκαν στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσουν στη συνέχεια πολιτικό άσυλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτόφωρο δικαστήριο θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ στρατιωτικοί είναι παράνομη είσοδος στην Ελλάδα και απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας. Αμέσως μετά θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους, η οποία εκτιμάται πως δεν θα εκτελεστεί άμεσα δεδομένου ότι ήδη έχουν αιτηθεί πολιτικού ασύλου.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να υποβάλουν το επίσημο αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Υπηρεσία Ασύλου, στη Ν. Χιλή Αλεξανδρούπολης. Η απάντηση για την αποδοχή ή την απόρριψή του θα δοθεί σε διάστημα περίπου δύο-τριών εβδομάδων. Παράλληλα θα αποφασιστεί και το αν θα εξακολουθήσουν να κρατούνται ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Στην περίπτωση που κριθούν φυλακιστέοι η κράτηση των Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κράτησης Φερών, μέχρι η επιτροπή ασύλου να αποφασίσει για το αίτημά τους.