Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή για τον γιο του Σκουρλέτη

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή στον γιο του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και στον καθένα από τους τέσσερις κατηγορούμενους επέβαλλε με σημερινή απόφασή του το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Αντίθετα, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και της διακεκριμένης φθοράς.

Στις απολογίες τους, ενώπιον του δικαστηρίου, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με τον γιο του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να υποστηρίζει ότι έκαναν δημόσια παρέμβαση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αφορμή, όπως ανέφερε της κινητοποίησης τους, αποτέλεσε πρόσφατη εξόρμηση μελών της Χρυσής Αυγής που μοίραζαν υλικό με ρατσιστικά σχόλια. Ακόμη, ο ίδιος στην απολογία του ανέφερε ότι δεν κρατούσε τίποτα στα χέρια και δεν χτύπησε κανέναν.