Μαίνεται για 4η μέρα η φωτιά στα Δερβενοχώρια- Δεν κινδυνεύουν σπίτια

Συνεχίζει για τέταρτο 24ωρο το καταστροφικό της έργο η φωτιά στα Δερβενοχώρια, με τη μυρωδιά του καμένου να είναι έντονη στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά μαίνεται σε δύο βασικά μέτωπα, τα οποία αποτελούνται από πολλές εστίες, κυρίως μέσα σε χαράδρες, ωστόσο όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία και κυρίως κοντά στο χωριό Πράσινο.

Το μεγάλο βάρος των δυνάμεων πυρόσβεσης, έχει πέσει στο μέτωπο που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Πάνακτο, ενώ το άλλο είναι ανατολικά, κοντά στα νταμάρια του Φράγκου, προς την ΤΙΤΑΝ. Από την Πυροσβεστική πάντως διευκρινίζουν ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

πυρκαγιά-δερβενοχώρια

Οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη για να μην “περάσει” η φωτιά στην Πάρνηθα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 140 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρο, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε η επιχείρηση από αέρος ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 5 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη Καναντέρ και 4 Πετζετέλ, με το βασικό μέτωπο να πλησιάζει στον οικισμό Πάνακτο και το χωριό Πράσινο, το οποίο πλέον απειλείται σοβαρά καθώς το μέτωπο βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από τα σπίτια. Η πυρκαγιά έχει φτάσει μέχρι την Οινόη και την Πάρνηθα, ενώ η κοινότητα Στεφάνη είναι πλέον περικυκλωμένη από τη φωτιά. Από το Σάββατο οπότε εκδηλώθηκε η φωτιά έχει καεί μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Κυβερνήτης καναντέρ: «Είχαμε άγιο»

Στη βούληση του Θεού απέδωσε τη σωτηρία του ο κυβερνήτης του παρολίγον μοιραίου καναντέρ, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά σήμερα στον ΑΝΤ1 τονίζοντας με νόημα ότι «ήταν και θέμα αγίων  που μας βοήθησε που πήγαν όλα καλά.Εντάξει ήταν και η εκπαίδευση και από την μοίρα η εκπαίδευση που μας έχει παρασχεθεί, αυτό μας έσωσε πάρα πολύ που μπορέσαμε και αντιμετωπίσαμε αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ήταν η πιο δύσκολή στιγμή και αυτό που λέμε και η καλύτερη μέρα της ζωής μου όχι η χειρότερη που λέει κάποιος».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μιλώντας στο Mega η δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ που κατοικεί στην περιοχή, τόνισε ότι «η περιοχή έχει θυσιαστεί και στο παρελθόν».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ /  Nick Paleologos / SOOC