"Από την Κρήτη εκπέμπεται μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης, συνύπαρξης και προσφοράς"

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία παρευρέθηκε στο γεύμα προς τιμήν των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που παρέθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της Σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε κυρίως στα αισιόδοξα μηνύματα που περνάει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα αυτή η Σύνοδος. Μια Σύνοδος που σύμφωνα με την Περιφερειάρχη “υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας”.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Παραβρισκόμαστε σε ένα μοναδικό γεγονός που υπερβαίνει τα όρια μίας θρησκείας, μίας εκκλησίας. Και η υπέρβαση αυτή οφείλεται στο οικουμενικό μήνυμα ενότητας, καταλαγής, διαλόγου και συνύπαρξης που εκπέμπεται σήμερα από την Κρήτη, προς την υφήλιο. Μήνυμα εξωστρέφειας, μακριά από αποκλεισμούς και απολυτότητες, το οποίο ανταποκρίνεται στα διακυβεύματα του 21ού αιώνα. Και ταυτόχρονα μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς το οποίο ακριβώς στη σημερινή συγκυρία είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επίκαιρο και απαραίτητο για ολόκληρη την ανθρωπότητα”.