Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της Μητρόπολης Αθηνών - Στις 2 Ιουλίου ο αγιασμός

Έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια, οι περισσότερες “πληγές” της Μητρόπολης Αθηνών από τους σεισμούς επουλώθηκαν κι έτσι ο Καθεδρικός Ναός θα υποδεχθεί και πάλι τους πιστούς στις 2 Ιουλίου οπότε και θα γίνει ο αγιασμός.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεόδωρος Χαμάλης, την επόμενη μέρα θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία.

Η τελευταία “αμυχή” που απομένει για την ολοκλήρωση της πλήρους αποκατάστασης, είναι η  τοποθέτηση του εξωτερικού φωτισμού που αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Χθες το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε τη συγκεκριμένη μελέτη για τη Μητρόπολη καθώς και για τον γειτονικό ιερό Ναό της Θεοτόκου Γοργοεπηκόου και Αγίου Ελευθερίου, που είναι γνωστός ως «Μικρή Μητρόπολη».

Μέχρι σήμερα οι δύο ναοί φωτίζονται μόνο από τον υπάρχοντα φωτισμό του Δήμου Αθηναίων ενώ με την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, τα φωτιστικά θα αναδεικνύουν όλες τις όψεις των δύο μνημείων.

Εκτός από τον φωτισμό, είναι ήδη σε εξέλιξη οι τελευταίες εργασίες καθαρισμού και συμπλήρωσης των δαπέδων στα πεζοδρόμια ώστε να διορθωθούν  ζημιές που προκάλεσαν οι σκαλωσιές.