Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησε με έναν από τους 68 κατηγορούμενους - Απουσίαζε ο Ρουπακιάς

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, συνεχίστηκε σήμερα αλλά με αρκετές απουσίες. Μόνο ένας από τους 68 κατηγορούμενους παρουσιάστηκαν.

Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και έφτασε στον Γιώργο Ρουπακιά, ακούστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, να φωνάζει: «Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, γι’ αυτό δεν έχει έρθει».

«Δεν κατάλαβα» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη και απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα είπε: «Να μην ακουστείτε άλλη φορά, παρακαλώ».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς και σήμερα επέλεξε να παραμείνει στο σπίτι του, όπου βρίσκεται σε περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

Ο χρόνος πάντως κυλάει αντίστροφα για τη μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας. Ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που ανάβει το πράσινο φως ώστε από 21/6/2016 η δίκη να μεταφερθεί στο Εφετείο.  Και επισήμως, η πρόεδρος του δικαστηρίου που δικάζει τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου , από τις 27 Ιουνίου .

Η πρόεδρος ανέφερε πως υπήρξε θετική ανταπόκριση σε  σχετικό αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας. Η πλευρά της υπεράσπισης  του Νίκου Μιχαλολιάκου , αναφέρθηκε στη συνάντηση  που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα , με τον πρόεδρο του Βουλής κάνοντας λόγο για άμεση παρέμβαση. “Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας ,πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών . Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση . Εγώ θα εκφράσω μια ευχή . Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων” είπε ο κ. Μιχαλόλιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο .