Σε "Νίκος Γκάλης" μετονομάζεται το ΟΑΚΑ - Συγκινημένος ο θρύλος του μπάσκετ στην επίσκεψη στο Μαξίμου (φωτό)

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ -και όχι μόνο – με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, στην οποία του ανακοινώθηκε επίσημα η μετονομασία του ΟΑΚΑ σε “Νίκος Γκάλης”.

Ο Νίκος Γκάλης, συνοδευόμενος από την κόρη και τη σύζυγό του, έφτασε λίγο πριν τη μία στο Μαξίμου. Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες σε θερμό και φιλικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο «για ανταπόδοση της μεγάλης χαράς που έχουμε λάβει ως χώρα και ως κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού», σημειώνοντας ότι η σημαντικότερη συνεισφορά του Νίκου Γκάλη είναι ότι μας έκανε να αγαπήσουμε ως χώρα και ως λαός αυτό το υπέροχο άθλημα, το μπάσκετ, και ταυτόχρονα να νιώσουμε πολλές στιγμές χαράς και περηφάνιας».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος, σε δηλώσεις του, μίλησε για τη μεγάλη προσφορά του Νίκου Γκάλη που «έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων και κυρίως των νέων ανθρώπων».

Ο Νίκος Γκάλης από την πλευρά του, χαρακτήρισε πάρα πολύ μεγάλη την τιμή και ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τον Υφυπουργό και την Πολιτεία που αναγνωρίζουν την προσφορά του και των συναθλητών του στο ελληνικό μπάσκετ.

«Είναι μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Υφυπουργό που αναγνώρισε την προσφορά μου, αλλά και των συναθλητών μου στο ελληνικό μπάσκετ και την κοινωνία γενικότερα. Μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι που ο ελληνικός λαός τότε ένιωσε υπερήφανος με αυτό που κάναμε. Χαίρομαι για τον απλό κόσμο που μου στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια και που του δώσαμε χαρά», τόνισε ο Νίκος Γκάλης.

«Ευχαριστώ πολύ και τον πρωθυπουργό που με τίμησε. Θέλω να περνάω από τη μεριά μου το μήνυμα ότι τα νέα παιδιά πρέπει μέσω του αθλητισμού να γίνονται σωστά μέλη της κοινωνίας. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανεβάσω και άλλο τον αθλητισμό» τόνισε, ενώ, ερωτηθείς για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο προσεχές Προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο, επεσήμανε: «Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Πάντα οι ομάδες μας ήταν καλές και διεκδικούσαν επιτυχίες. Πιστεύω πως και τώρα θα υπάρξει συνέχεια. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».