Μίκης Θεοδωράκης: Αν περπατούσα θα έπαιρνα ένα καλάσνικοφ και...

“Αν μπορούσα να περπατήσω θα έπαιρνα ένα καλάσνικοφ και θα κατέβαινα στις πλατείες, είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης καθώς όπως τόνισε “εδώ που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση”.

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έκανε τις παραπάνω δηλώσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, όπου τιμήθηκε από τον Δήμο αλλά και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σε ομιλία που έδωσε σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου ο κ. Θεοδωράκης θυμήθηκε τα παλιά χρόνια στην Κρήτη, τις συνθέσεις του ενώ δεν απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι αυτάρκης μια και διαθέτει μεγάλο πλούτο τον οποίο όμως θέλουν να τον αρπάξουν οι ξένοι.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «εδώ που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε χρειάζεται επανάσταση» και συμπλήρωσε ότι λυπάται που δεν μπορεί να περπατήσει και να πάρει ένα καλάσνικοφ και να κατεβεί στις πλατείες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η νεανική ομάδα Paspartou τραγούδησε γνωστά άσματα του Μίκη Θεοδωράκη. Την ώρα που αυτός αποχωρούσε τον περίμεναν για να του προσφέρουν ένα δώρο, όμως εκείνος τους “πρόλαβε” καθώς τους διηύθυνε σε ένα από τα τραγούδια του.