Παρουσίαση της European Law and Governance School (ELGS) στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας

2Παρουσία του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2016 στο προεδρικό μέγαρο (Κυρηνάλιο) της Ρώμης, η παρουσίαση της European Law and Governance School (ELGS), της διεθνούς Σχολής στο πεδίο του Ευρωπαϊκού Δικαίου και διακυβέρνησης, που δημιούργησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

4Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Ιταλός Πρόεδρος και μίλησαν ο Επίτιμος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής (Board of Trustees) Καθηγητής Giuliano Amato, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, Kαθηγητής Sabino Cassese, πρώην δικαστής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας, ο Πρόεδρος του Διδακτικού και Επιστημονικού Συμβουλίου της Σχολής, Καθηγητής Mario Pilade Chiti, καθώς και ο Διευθυντής του EPLO Καθηγητής Σπυρίδων Ι. Φλογαΐτης.

Παρέστησαν εκπρόσωποι από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο και από το διπλωματικό σώμα.

4 5

 H Α.Ε. Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Board of Trustees της ELGS, Τζουλιάνο Αμάτο πρώην Πρυθυπουργός της Ιταλίας στο βήμα.

6 8

Το μέλος του Board of Trustees της ELGS, Σαμπίνο Κασέζε και ο Πρόεδρος του Διδακτικού Επιστημονικού Συμβουλίου της Σχολής Μάριο Πιλάντε Κίτι κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεών τους.