"Αστακός" η Αθήνα για τον ερχομό του Πούτιν

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν ο Ρώσος Πρόεδρος και η συνοδεία του, από το αεροδρόμιο μέχρι την Ηρώδου Αττικού.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να φτάσει στις 15:30 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.Έτσι, λοιπόν, η Τροχαία θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 14:00. Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν αποκλεισμούς ορισμένων δρόμων και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στη διαδρομή από το αεροδρόμιο μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, από τις 15.00 έως τις 17.00 θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην Κατεχάκη, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό της αστυνομίας θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία κάθε 30 μέτρα.

Σημειώνεται ότι για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου έχουν επιστρατευτεί 2.500 αστυνομικοί από την ελληνική αστυνομία, οι οποίοι θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας, ενώ ως μέτρο πρόληψης έχουν τοποθετηθεί μηχανισμοί εντοπισμού βομβών σε διάφορα σημεία.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, οπότε ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.