Πάνος Καμμένος: Απότομες στροφές έκανε το αεροσκάφος της EgyptAir

«Φαίνεται ότι το αεροσκάφος έχει χαθεί», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σχετικά με το αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο εξαφανίστηκε μόλις εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και ενώ εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο .

Ο Πάνος Καμμένος, αφού αναφέρθηκε στα στρατιωτικά μέσα που συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σημείωσε μεταξύ άλλων ότι επικοινώνησε, με τον υπουργό της Αιγύπτου και του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, όπως και με τον Γάλλο στρατιωτικό ακόλουθο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας, «στις 3.37 το αεροσκάφος βρισκόταν περίπου 10-15 μίλια μέσα στον αιγυπτιακό FIR. Πραγματοποίησε μια στροφή 90 μοιρών αριστερά και 360 μοιρών δεξιά, πήγε από τα 37.000 στα 9.000 πόδια και μετά η εικόνα του χάθηκε».

Η δήλωση αυτή του υπουργού Άμυνας ενισχύει την άποψη ότι κάτι ξαφνικό συνέβη στο αεροσκάφος και ότι δεν υπήρχε κάποια μηχανική βλάβη. Καταλήγοντας ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης, ενώ ερωτηθείς για τις πληροφορίες περί σήματος κινδύνου, σημείωσε ότι «υπήρξε κάποια πληροφορία για στίγμα, το διερευνούμε. Δεν είναι επιβεβαιωμένο».