Να ανοίξει άμεσα για το κοινό το ΕΜΣΤ

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του.

Σε δηλώσεις του, μετά την ξενάγηση, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, που του έγινε στους χώρους του Μουσείου, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα, εξέφρασε τη χαρά του για “την ευκαιρία που είχε να θαυμάσει από κοντά τις καταπληκτικές υποδομές ενός πραγματικά αξιοθαύμαστου κτηρίου που είναι το παλαιό εργοστάσιο Φιξ στη λεωφόρο Συγγρού και καλύπτει χώρο συνολικής επιφάνειας άνω των 18.000 τετ. μέτρων”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι τον διακατείχαν “ανάμεικτα αισθήματα”. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι “από τη μία, έχω ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει, επιτέλους, ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Από την άλλη, βέβαια, στενοχωριέμαι για το γεγονός ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό”.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε τονίζοντας ότι “απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει επιτέλους ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο – και αυτό – θα συνδράμει, με το δικό του τρόπο, στην συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας”.