Το Twitter χαιρέτισε με...σαρκασμό την "Πλεύση Ελευθερίας"

Το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου “σάλπαρε” χθες και τα social media όπως ήταν φυσικό πήραν φωτιά.

Ο επίσημη ανακοίνωση για την ίδρυση του νέου κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας» πραγματοποιήθηκε χθες στο Χυτήριο παρουσία δεκάδων φίλων και υποστηρικτών της τέως Προέδρου της Βουλής.

Μεταξύ άλλων το «παρών» στη γενέθλια εκδήλωση της «Πλεύσης Ελευθερίας» έδωσαν οι πρώην βουλευτές Γιάννης Σταθάς, Ραχήλ Μακρή, Αγλαΐα Κυρίτση, η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ενώ παρευρέθησαν από τον χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου ο Χάρης Σώζος, η Βάσια Παναγοπούλου και η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά.

Παρούσα ήταν και η ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» και της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, καθώς και ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Χαρακτηριστικό είναι το σήμα του νέου κόμματος που αποτελείται από ένα καράβι με έξι πανιά σε σχήμα «Δ», τα οποία συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στον χώρο του Χυτηρίου υπό τους ήχους του τραγουδιού «People have the power» της Πάτι Σμιθ, ενώ στην ομιλία της επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να φύγουν».

Την παρουσίαση του κόμματος της Ζωής υποδέχθηκαν θερμά και τα social media με ποικίλα σχόλια, σε ανοιξιάτικη και άκρως… αντιμνημονιακή διάθεση.

Μες σ’ αυτή τη βάρκα είμαι μοναχή
Κι έχω συντροφιά μου μια μικρή δραχμή#Konstantopoulou #plefsieleftherias

— PlanZ (@Plan_Zed) 20 Απριλίου 2016

Οι ευχές σας είναι απεχθέστατες παράνομες αθέμιτες επονείδιστες και μη βιώσιμες #Konstantopoulou #plefsieleftherias https://t.co/TAXUu38Fiy

— Ζωή Κωνσταντοπούλου (@ProedrosVoulis_) 19 Απριλίου 2016

???Έλα να πάμε στη δραχμή??,η μάνα σου εγώ κι εσύ !!? #Konstantopoulou ??? pic.twitter.com/asGrbpKo1u

— Ουγκαναλληλέγγυος (@spyros1000) 19 Απριλίου 2016

Στο κόμμα #Konstantopoulou το μόνο άτομο των “αγορών” είναι η μαμά Βαλαβάνη.. pic.twitter.com/71n3vdoZL5

— Βιολογικός Σανός™ (@sanosbio) 19 Απριλίου 2016

Ένας έριξε ένα παλαμάκι λιγότερο και τον στραβοκοίταξε η Ζωή, παιδιά δεν κάνουμε τέτοια λάθη #Konstantopoulou

— Jorge Basajuan (@gbasagiannis) 19 Απριλίου 2016