To χειρόγραφο των τριών Αρχιερέων για την Λέσβο - Στα ελληνικά το μήνυμα του Πάπα

Σε ιστορική μέρα για τον Χριστιανισμό και το νησί της Λέσβου εξελίχθηκε η επίσκεψη των τριών Αρχιερέων του Χριστιανισμού στο νησί, το κλίμα της οποίας αποτυπώθηκε στο χειρόγραφο μήνυμά τους σε ένα βιβλίο που βρίσκεται στα χέρια του  Δημάρχου Σπύρου Γαληνού. Οι τρεις Αρχιερείς έγραψαν σ’ αυτό το βιβλίο για το νησί που μπορεί να περηφανεύεται πως παγκόσμια είναι «το νησί της Ειρήνης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών».

Το μήνυμα του Πάπα στα ελληνικά σε αυτή τη «νέα σελίδα στην ιστορία της Λέσβου» γράφει: «Συγχαίρω τους κατοίκους του νησιού της Λέσβου για το παράδειγμα της αλληλεγγύης που έδειξαν στην αντιμετώπιση των αφίξεων των προσφύγων στο νησί. Πολλές ευχές, ειρήνη, και ο Χριστός να σας ευλογεί.», ο Πατριάρχης γράφει «Εις ευλογίαν και ανάμνησιν μιας ιστορικής ημέρας» και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συμπληρώνει: «Μια ημέρα ανάστασης. Ευχαριστίες πολλές» σε βιβλίο του δήμου Λέσβου, Σάββατο 16 Απριλίου 2016. Τα γραφόμενα σε αυτό το βιβλίο από τους τρεις Αρχιερείς κάνουν πραγματικότητα τη νέα σελίδα για το νησί που μπορεί να περηφανεύεται πως παγκόσμια είναι «το νησί της Ειρήνης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών» όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Το μήνυμα του Πάπα στα ελληνικά: “Συγχαίρω τους κατοίκους του νησιού της Λέσβου για το παράδειγμα της αλληλεγγύης που έδειξαν στην αντιμετώπιση των αφίξεων των προσφύγων στο νησί. Πολλές ευχές, ειρήνη, και ο Χριστός να σας ευλογεί».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έγραψε: “Εις ευλογίαν και ανάμνησιν μιας ιστορικής ημέρας». Και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών συμπλήρωσε: «Μια ημέρα ανάστασης. Ευχαριστίες πολλές».

«Σήμερα για το νησί της Λέσβου γράφεται μια καινούργια σελίδα στην ιστορία. Είμαστε περήφανοι για το λαό μας που ανταποκρίθηκε σ’ αυτό το κάλεσμα» είπε απόλ την πλευρά του ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τους εκατοντάδες Μυτιληνιούς που έσπευσαν σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι για να δουν και να ακούσουν τους τρεις Ιεράρχες της χριστιανοσύνης.