Το προσφυγικό είναι πρόβλημα όλου του κόσμου

Να γίνει «το προσφυγικό πρόβλημα όχι των Ελλήνων και της Ευρώπης, αλλά όλου του κόσμου» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος, κατά την άφιξή του στη Μυτιλήνη, όπου σήμερα το βράδυ θα υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αύριο τον Πάπα Φραγκίσκο.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου, ο Διοικητής της Μεραρχίας, ο Διοικητής της Αστυνομίας, του Λιμενικού και ο Μητροπολίτης Λέσβου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με τους Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης, Ιάκωβο και Χρυσόστομο και το απόγευμα θα μεταβεί στην Καλλονή, όπου θα τελέσει τρισάγιο στο μνήμα του παπά Στρατή Δήμου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και είχε παίξει σημαίνοντα ρόλο στην περίθαλψη των προσφύγων και των κατοίκων του νησιού που το είχαν ανάγκη.

Στη συνέχεια θα παραστεί στα εγκαίνια του κοινωνικού παντοπωλείου «Αποστολή του παπα-Στρατή» στην Καλλονή της Λέσβου. Από την Καλλονή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κινηθεί στην Αγιάσο όπου στο ναό της Παναγίας θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Στις 20:00 θα αφιχθεί στο νησί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τον οποίο θα υποδεχτεί στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος. Ο Ιερώνυμος και ο Βαρθολομαίος θα συναντηθούν αργότερα στο ξενοδοχείο του δεύτερου. Ο Αλέξης Τσίπρας θα φτάσει στη Λέσβο νωρίς το πρωί του Σαββάτου και μαζί με τους θρησκευτικούς ηγέτες θα υποδεχτούν στις 10:15 τον Πάπα Φραγκίσκο.