Αύριο η 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ

Για αύριο έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ με συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στην πολιτική αεροπορία, γι’ αυτό και έχουν γίνει ακυρώσεις πτήσεων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, η Πρόνοια, και το ΕΚΑΒ λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει» και ζητεί ένταξη στα ΒΑΕ, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ και δωρεάν υγεία και πρόνοια. Η προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας θα γίνει την Πέμπτη στις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας.

Εκτός από την ΠΟΕΔΗΝ στην αυριανή απεργία συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι δημοσιογράφοι ενώ την Παρασκευή απεργούν οι λιμενεργάτες με βασικό αίτημα τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή έως τις 15 Απριλίου.