Συνέλαβαν 30 φωτορεπόρτερ που ακολουθούσαν τους πρόσφυγες οι Σκοπιανοί - Ανάμεσά τους και ο Γ. Κολεσίδης του ΑΠΕ-ΜΠΕ (upd)

Πάνω από 30 είναι οι φωτορεπόρτερ διεθνών πρακτορείων συνέλαβαν οι αστυνομικές δυνάμεις των Σκοπίων, εκ των οποίων 7 έως 10 είναι Έλληνες, ανάμεσά τους και ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ- ΜΠΕ Γιάννης Κολεσίδης.

Ο απεσταλμένος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ακολουθούσε την πορεία των προσφύγων, όπως και άλλοι φωτορεπόρτερ διεθνών πρακτορείων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Όπως μεταδίδει ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κολεσίδης, οι φωτορεπόρτερ ακολουθούσαν τους πρόσφυγες, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου δεν υπάρχει φράχτης. Οι φωτορεπόρτερ δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκονταν. «Ξαφνικά ακούσαμε φωνές και μας περικύκλωσαν δυνάμεις του Σκοπιανού στρατού», είπε ο Γιάννης Κολεσίδης. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο χωριό Μόνι και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Γευγελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αρχές της ΠΓΔΜ επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 250 ευρώ στον καθένα για παράνομη είσοδο στη χώρα. Μετά την καταβολή του προστίμου, η αστυνομία της ΠΓΔΜ θα κινήσει τις διαδικασίες απέλασής τους.

 

(Η φωτογραφία είναι από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)