Δήμος Ξάνθης: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από 13 σημεία

Δυνατότητα ελεύθερης ασύρματης χρήσης και σύνδεσης στο διαδίκτυο προς τους πολίτες παρέχει ο δήμος Ξάνθης με την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου μέσω δεκατριών σημείων πρόσβασης.

Οι περιοχές κάλυψης θα είναι το κέντρο της πόλης από την Δημοτική Αγορά μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας και από το πρώην δημοτικό πάρκινγκ μέχρι το πάρκο πίσω από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, η περιοχή της Παλιάς Ξάνθης, από τις οδούς Ορφέως και Πινδάρου και μέχρι την Πλατεία Μητροπόλεως.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής και είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σελίδων με ακατάλληλο περιεχόμενο, τυχερών παιχνιδιών, και γενικότερα περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβές, ώστε οι γονείς να αισθάνονται ασφάλεια όταν οι ανήλικοι «σερφάρουν» στο Internet.

Για τη λειτουργία του έχει αξιοποιηθεί το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του δήμου Ξάνθης, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για την εξυπηρέτηση όλων των δημοσίων φορέων του δήμου και για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες.

Το ασύρματο δίκτυο του δήμου Ξάνθης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το επόμενο διάστημα τόσο εντός της πόλης (Περιοχή Λιμνίου, Πλατεία Αντίκα, Πλατεία Ελευθερίας, 28ης Οκτωβρίου, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας) όσο και σε περιφερειακά σημεία όπως είναι η Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης και οι Δημοτικές Κοινότητες Κιμμερίων και Ευμοίρου.