Επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια κυρίως στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται για αύριο, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα το βράδυ αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού.

Ειδικότερα σήμερα, από το βράδυ, προβλέπεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά – ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Αναμένεται εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες και θ α φτάνουν τα 7-8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.