Κλιμακώνεται ο αγροτικός αγώνας κατά του ασφαλιστικού με μπλόκα σε εθνικές οδούς και τελωνεία

Εντείνεται το μέτωπο των αγροτικών μπλόκων σε όλη τη χώρα με κλείσιμο δρόμων αλλά και τελωνείων καθώς δεν κοπάζουν οι αντιδράσεις σχετικά με την ασφαλιστική πρόταση της κυβέρνησης παρά τις νέες σημερινές διευκρινήσεις του Υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγρότες από τον Προμαχώνα κατέβηκαν σήμερα στην πόλη των Σερρών και εισέβαλλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πετώντας αυγά και προπηλακίζοντας εργαζομένους ενώ κατέβασαν τις σημαίες του κόμματος και έβαλαν τις ελληνικές.

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα έχουν συγκροτηθεί πέντε μπλόκα, με την κυκλοφορία των δρόμων να διακόπτεται κατά διαστήματα. Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι δεν υπήρχε ανοιχτός δρόμος για τον Έβρο καθώς ακόμα και στα Κερδύλλια οι αγρότες απέκλεισαν και τις παρακαμπτηρίους οδούς ενώ δίωροι αποκλεισμοί σημειώθηκαν και στα δυο τελωνεία του Έβρου.

Στα Τέμπη έχουν συγκεντρωθεί 600 τρακτέρ και συνεχώς ενισχύονται με τους αγρότες να διαμηνύουν ότι πλέον μιλούν μόνο με τον πρωθυπουργό και αφού προχώρησαν σε δίωρο κλείσιμο της εθνικής οδού, απειλούν ότι το ίδιο θα πράξουν και αύριο στις 12:00 χωρίς να δίνουν ωστόσο χρονικό ορίζοντα ανοίγματος του δρόμου. Ταυτόχρονα σήμερα έκλεισε ο δρόμος στις Μικροθήβες από το μπλόκο που έχει συσταθεί εκεί ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος και στον κόμβο της Νίκαιας με την τροχαία να προχωράει σε εκτροπή της κυκλοφορίας.

Πλέον, τα τρία μπλόκα συντονίζουν από κοινού τη δράση τους αναφορικά με τους ακριβείς δρόμους που θα κλείνουν και θα ανοίγουν κάθε φορά. Την ίδια ώρα, δυο μπλόκα έχουν στηθεί και από τους αγρότες της Βοιωτίας, το ένα προς το Κάστρο και το άλλο στη Θήβα και ειδικότερα στο 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει κλείσει κάποιος δρόμος ωστόσο όμως υπάρχει η πρόθεση να γίνει αυτό προειδοποιητικά για 1-2 ώρες όπως και στην υπόλοιπη χώρα.