Χαιρετισμούς από την Λευκάδα

Ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας  Παναγιώτης Σκληρός μας έστειλε το εξής σχόλιο:

Σοβαροτης μηδέν

Δεν έχει ακόμα αποτυπωθεί η ορολογία για τον τύπο της πολιτικής που ασκούν ορισμένοι και μάλιστα πρωτοκλασάτοι όλων των κομμάτων, άλλος λίγο άλλος πιο πολύ, με όλ΄ αυτά τα…twitters  που γράφουν και ξαναγράφουν, νομίζοντας ότι έτσι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη ή ότι …ξαφνικά έγιναν…Obama ή Lagard.

Δυστυχώς ούτε ο κ. πρωθυπουργός γλίτωσε από αυτή την μόδα κι έτσι την «πάτησε» προχθές αναφορικά με τα …νεύρα των ελλήνων αεροπόρων.

Δεν είχαν καλά συνεννοηθεί -φαίνεται- με αυτούς που του γράφουν τα twitts (ελπίζω ότι δεν έχει χρόνο να τα γράφει ο ίδιος, διότι θα πρέπει και να..κυβερνήσει κάποτε) κι έτσι την Κυριακή το βράδυ…λίγο φτάσαμε να έχουμε διπλωματικό πρόβλημα με τους φίλους μας τους τούρκους.

Όχι μόνο επιβάλλεται αλλά και είναι καθοριστικό το να ασκείς (αν την ασκείς!!) εξωτερική πολιτική με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι όχι μόνο με την ποδοσφαιρική διπλωματία του κασκόλ αλλά και με την σοβαρότητα που αρμόζει σε κάθε πρωθυπουργό, στην ανάμνηση έστω των τόσων ηρώων που έπεσαν στο Αιγαίο, προασπιζόμενοι τα εθνικά σύνορα.

Η διπλωματία και η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί παρά να είναι πάντα η πιο σοβαρή ενασχόληση του κάθε πολιτικού, αν βέβαια ασκεί πολιτική..!!

Χαιρετισμούς απ την Λευκάδα.

Κρατάμε γερά και …χωρίς νεύρα.

Ας έρθει να μας δει και να τον δούμε…

30/11/15                                                    Παναγιωτης Σκληρός