Στην Αθήνα κατεβαίνουν οι αγρότες για να συναντηθούν με τον Τρ. Αλεξιάδη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο της Κουλούρας οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη. Τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους είναι τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς τονίζοντας ότι ««μέχρι και από τα Ιωάννινα έχουν έρθει συνάδελφοι με τα αγροτικά τους οχήματα» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Έδεσσα εν όψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της περιοχής, εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι ακόλουθες: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία.