Το μεγάλο ραντεβού της γερμανικής ελίτ στην Πύλο

Θρύλοι των γηπέδων, Ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες. Η γερμανική «αποστολή» στο Costa Navarino το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεχείλιζε από ονόματα πρώτης γραμμής.

Ανάμεσά τους ξεχώριζε με το παράστημα και την αίγλη του ο «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκενμπάουερ. Κι όμως, δεν ήταν ο «βασιλιάς των σπορ» που ένωσε στη μεσσηνιακή γη σχεδόν 400 επιφανείς Γερμανούς, αλλά το άθλημα των ισχυρών: το γκολφ. Στο πλαίσιο του «Eagles Presidents Golf Cup 2014», οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι γνώρισαν τις ομορφιές του τόπου, τραγούδησαν ελληνικά και δοκίμασαν τις ντόπιες σπεσιαλιτέ. Το τριήμερο πρόγραμμα περιελάμβανε εκτός από το διαγωνιστικό μέρος του τουρνουά και δύο ξεχωριστές βραδιές όπου εμφανίστηκαν η Βίκυ Λέανδρος, ο Γερμανός τραγουδιστής Ρόλαντ Κάιζερ και μια σειρά σημαντικοί καλλιτέχνες, ενώ συγκεντρώθηκαν 750.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Με ειδική πτήση στην Καλαμάτα
Το πολυτελές resort στη Μεσσηνία που ως γνωστόν διαθέτει δυο από τα πιο σύγχρονα και ωραιότερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο, το The Dunes Course και το The Bay Course, αποδείχθηκε ιδανικός τόπος διεξαγωγής του τελικού του τουρνουά που διοργανώνει το Eagles Charity Golf Club, ιδρυτής και πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής Φρανκ Φλέσενμπεργκ, ενώ ο Φραντς Μπεκενμπάουερ αποτελεί ένα από τα πιο ενεργά μέλη του. Το Eagles συγκεντρώνει προσωπικότητες από τον αθλητικό, καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο, οι οποίοι αγαπούν το γκολφ, με στόχο την ενίσχυση φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνει μια σειρά από τουρνουά στη Γερμανία με κορωνίδα τον τελικό που σφραγίζει το τέλος της σεζόν και περιλαμβάνει πάντα μια μεγάλη δεξίωση κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεντρώνονται σημαντικά χρηματικά ποσά. Αρκετές φορές ο τελικός φιλοξενείται και εκτός γερμανικών συνόρων. Τις περασμένες χρονιές είχε πραγματοποιηθεί σε Ισπανία, Τουρκία και Πορτογαλία. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδα που λέγεται ότι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Πύλος 1

Η Βίκυ Λέανδρος με τον «Κάιζερ» του γερμανικού ποδοσφαίρου, Φραντς Μπεκεν- μπάουερ, και τη σύζυγό του Χάιντρουν.

Οι περισσότεροι από τους σχεδόν 400 Γερμανούς έφτασαν την Πέμπτη στην Καλαμάτα με ειδική πτήση από το Μόναχο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Costa Navarino και στο ξενοδοχείο του, The Romanos.

VIP καλεσμένoι
Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονταν μεγάλα αστέρια των σπορ αλλά και σημαντικοί επιχειρηματίες όπως ο Μπουκ Βέρνερ, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Marco Polo, ο CEO της Nestle Professional Μαξ Μπόλερ, ο CEO της Novartis Ερχαρντ Χεκ και ο Χανς-Ντίτερ Κλέβεν (πρώην CFO Metro Group). Οπως ήταν φυσικό, τη «δόξα» έκλεψαν οι θρύλοι του ποδοσφαίρου Μάριο Μπάσλερ, Ζεπ Μάγιερ, Φραντς Ροθ, Καρλ Αλγκέβερ, Στεφαν Ρέουτερ, ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου Καρλ Χόπφνερ, οι Ολυμπιονίκες Ρόζι Μιτερμάγιερ, Σούζι Ερντμαν, Στέφαν Μπλέχερ, Κλάους Βόλφερμαν, Λαρς Ρίντελ, ο παγκόσμιος πρωταθλητής σκι Κρίστιαν Νουρούτερ, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μποξ Σβεν Οτκε, καθώς και η ηθοποιός Βικτόρια Μπραμς, η τραγουδίστρια Αννα Μαρία Κάουφμαν και η Μις Γερμανία 2014 Βίβιεν Κόνκα. Φυσικά, η «δική μας» Βίκυ Λέανδρος είχε την τιμητική της και αποθεώθηκε από τους θαυμαστές της όταν τραγούδησε στην επίσημη δεξίωση του Σαββάτου.

Πύλος 2

 

 

Διαβάστε περισσότερα:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64097834α: