Στα ύψη η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων αν εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23%

Την νύφη από την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% θα την πληρώσουν οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς που πωλούνται από τα γκισέ και όχι οι καθημερινοί χρήστες που κατέχουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», αν δεν υπάρξει η λύση των ισοδύναμων μέτρων, τότε θα πρέπει να καλυφθούν από τα εισιτήρια που πωλούνται από τα γκισέ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα η τιμή των μεμονωμένων εισιτηρίων αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από το 1,20 ευρώ που πωλείται σήμερα. Στην περίπτωση που εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» υπολογίζεται να αυξηθεί στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Σπίρτζης έχει δηλώσει πως η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα, γιατί έχουν εκδοθεί εισιτήρια, έχουν πουληθεί σε πολίτες και για να εκδοθούν νέα απαιτούνται διαδικασίες που χρειάζονται αρκετούς μήνες.