"Θα καθαρίσει η πλατεία Βικτωρίας"

Την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες πρόσφυγες σχολίασε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας χαρακτηρίζοντάς την «μια άθλια εικόνα». Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αποφορτίζουμε τον κοινωνικό πληθυσμό, όπου δημιουργείται πρόβλημα και υποσχέθηκε πως «η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν άμεσα στο κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι, ωστόσο όμως αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για την μεταφορά τους στο Στρατόπεδο Λιόση. «’Οπου βρίσκουμε και φτιάχνουμε χώρους θα τους πηγαίνουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «στόχος του υπουργείου είναι οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης διαχείρισης, ώστε να μην πέφτουν θύματα ξενοφοβικών, ρατσιστικών επιθέσεων». Ο κ. Μουζάλας επισήμανε ότι « για τον σκοπό αυτό βρίσκουμε σύστημα παράλληλων χώρων για να αποφορτίζεται η κατάσταση όπου δημιουργείται πρόβλημα» και ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής υπομονή ενώ απαίτησε από τις υπηρεσίες του επιμονή, ώστε να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Στις 12 το μεσημέρι «επιτροπή κατοίκων», με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής και ακραίων στοιχείων που δρούσαν προ καιρού στον Άγιο Παντελεήμονα, προγραμματίζει συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην Πλατεία Βικτωρίας, ενώ την ίδια ώρα έχουν ανακοινώσει αντισυγκέντρωση και αντιεξουσιαστές.

Την ίδια ώρα η διαβίωση μεταναστών και προσφύγων που κατασκηνώνουν στην πλατεία Βικτωρίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη καθώς οι επιδεινούμενες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την κατάσταση. Σήμερα το πρωί πρωτοβουλίες πολιτών έδωσαν φαγητό κυρίως σε μικρά παιδιά ενώ σήμερα αναμένονται άλλοι 2.500 πρόσφυγες με το πλοίο Ελ. Βενιζέλος από τη Μυτιλήνη. Παράλληλα, αναμένονται πούλμαν που θα μετέφεραν όσους ήθελαν σε κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι λόγω του κρύου. Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη καθώς κάποιοι είχαν σκηνές ενώ άλλοι κοιμήθηκαν σε χαρτόκουτα δίχως καμία προστασία από το κρύο.