Απελπιστική η κατάσταση στα σχολεία τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ξεπέρασαν τις 2.500 οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε γραφεία από το Υπουργείο Παιδείας την ώρα που τα κενά πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπολογίζονται σε 21.000. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων του Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) οι αποσπάσεις, παρά τα τεράστια κενά στα σχολεία, έφτασαν στις 31 Αυγούστου τις 2.504 όταν πέρσι είχαν φτάσει τις 2.067. Από αυτές, μάλιστα, οι 2.160 αφορούν αποκλειστικά διοικητικό έργο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κεντρικής Υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης και ζητήθηκαν 70 μόνιμοι υπάλληλοι. Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε να στείλει 110, τοποθετώντας 40 άτομα παραπάνω απ’ όσα ζητήθηκαν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΣΥΠ τουλάχιστον 1.000 αποσπάσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Παράλληλα συνεργάτες της ηγεσίας του υπουργείου που ερωτήθηκαν από τον “Ελεύθερο Τύπο” σχετικά με τον υψηλό αριθμό αποσπάσεων φέτος υποστήριξαν ότι ο αριθμός τους κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές και πως φέτος επιχειρήθηκε κατανομή των αποσπάσεων με ανθρωπιστικά κριτήρια, ώστε εκπαιδευτικοί να βρεθούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.