Διαβεβαιώσεις από το Υπ. Υγείας ότι δεν θα κλείσει το Ακτινοθεραπευτικό του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Στη διαβεβαίωση ότι το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Υπουργείου που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα 2 επικουρικοί γιατροί και επίκειται άμεσα η πρόσληψη και τρίτου επικουρικού γιατρού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται και η ολοκλήρωση της διαδικασίας (με δημοσίευση τη Δευτέρα στο ΦΕΚ) τοποθέτησης επιμελητή Β στον Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου,μετά την αποχώρηση του γιατρού που υπηρετούσε μέχρι τώρα στο τμήμα.

Στο τμήμα κάνουν θεραπεία περίπου 14 παιδιά, ενώ κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια που κρίνεται ότι πρέπει να υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία θα χρειαστεί από 20 έως 40 ακτινοβολίες.

SOS από γονείς και «Φλόγα»

Το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το οποίο ανέφερε ότι η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η στελέχωση του τμήματος με ακτινοθεραπευτές να γίνεται από έναν επικουρικό και έναν με σύμβαση μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” υπολειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο: η μία ακτινολόγος γιατρός παραιτήθηκε και δουλεύει πλέον στον ιδιωτικό τομέα και η δεύτερη λείπει με άδεια ανατροφής. Πανάκριβα μηχανήματα χρησιμοποιούνται ελάχιστα, την ίδια ώρα που αντίστοιχα ιδιωτικά νοσοκομεία προσφέρουν – χωρίς διακοπή – τις υπηρεσίες τους.

Η μοναδική μόνιμη γιατρός που είχε μείνει στο τμήμα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα.

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Υγείας για την προκήρυξη της θέσης της ακτινολόγου γιατρού δεδομένου του ασφυκτικού χρονικού περιθωρίου των πέντε ημερών που απομένουν μέχρι την αποχώρησή της.

Προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του τμήματος, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει κάνει αποδεκτή ακόμα την παραίτηση της γιατρού, η οποία συνεχίζει να κατέχει την άδεια από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

Οι εκπρόσωποί του συλλόγου ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη δυο γιατρών και δυο ακτινοφυσικών, προσθέτοντας ότι προτίθενται να αναλάβουν τη δαπάνη της μισθοδοσίας τους.