Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στον κατάλογο των 1.000 καλύτερων στον κόσμο

Σε καλύτερη κατάταξη κατά 30 θέσεις βρίσκεται το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον ετήσιο κατάλογο με τα 1.000 καλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται ανά τον κόσμο, που δημοσίευσε το  Center for World University Rankings (CWUR). Το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 301η θέση στο σύνολο των 1.000 Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Στον ίδιο κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και άλλα έξι ελληνικά πανεπιστήμια: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (459η θέση), το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (515η θέση), το πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων (582η θέση), το πανεπιστήμιο της Πάτρας (641η θέση), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (695η θέση) και το πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας (905η θέση).

Στην πρώτη πεντάδα του καταλόγου συγκαταλέγονται τρία πανεπιστήμια των ΗΠΑ και δύο της Μεγάλης Βρετανίας. Συγκεκριμένα, πρώτο στην κατάταξη είναι το πανεπιστήμιο του Harvard (ΗΠΑ), ακολουθεί το πανεπιστήμιο του Stanford (ΗΠΑ) και το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology – ΗΠΑ), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα πανεπιστήμια του Cambridge και της Οξφόρδης (Μεγ. Βρετανία).

Ολόκληρη η λίστα των πανεπιστημίων του CWUR, βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://cwur.org/2015/