Νέα μεγάλη εστία στη Σαμοθράκη, υπό μερικό ή πλήρη έλεγχο τα μέτωπα σε Κυλλήνη, Αργολίδα, Πόρτο Ράφτη

Σε εξέλιξη βρισκόταν από αργά το βράδυ της Τετάρτης πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Κατσαμπάς της Σαμοθράκης η οποία κατακαίει δασική έκταση στο καταπράσινο νησί. Επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα και αναμένεται να ενισχυθούν με δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 19.30 στην περιοχή Κάστρο Κυλλήνης στην Ηλεία.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές καθώς η φωτιά επεκτάθηκε σε αγροτοδασική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα.  Τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας, σταμάτησαν να κάνουν ρίψεις νερού.

Υπό έλεγχο τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πόρτο Ράφτη της Αττικής. Από τη φωτιά δεν απειλήθηκαν κατοικίες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσβεση είναι δύσκολη, καθώς πρόκειται για έκταση με ψηλά πεύκα, ενώ οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 7 μποφόρ. Στην περιοχή έσπευσαν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 17 ατόμων, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μεταξύ και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φούρνοι Αργολίδας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη πετζετέλ και δύο καναντέρ. Λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η φωτιά πήρε διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί στο βουνό πάνω από το χωριό χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά καίει δασική έκταση με πουρνάρια και καλλιέργειες με ελιές.

Νέα φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο Κορωπί Αττικής. Πιθανώς ξεκίνησε από αυτοκίνητο και έκαψε ξερά χόρτα.