Νέο πύρινο μέτωπο στο Κάστρο Κυλλήνης, σε εξέλιξη στην Αργολίδα, σε ύφεση στο Πόρτο Ράφτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάστρο Κυλλήνης, στον νομό Ηλείας. Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα , ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, μέχρι τη δύση του ηλίου. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, με την πυρκαγιά πάντως να μην απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στους Φούρνους Αργολίδας, καίγοντας αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει διαστάσεις και να εξαπλωθεί στο βουνό πάνω από το χωριό, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποτελούμενη από 22 οχήματα, πενήντα πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής και ομάδες πολιτών από την ευρύτερη περιοχή με ψεκαστικά μηχανήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν με ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, μέχρι και τη δύση του ηλίου..

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο. Στο σημείο επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ αποσύρθηκαν αργά το απόγευμα τα εναέρια μέσα.