Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Λεχαινά, σε ύφεση το πύρινο μέτωπο σε Σταμάτα - Αγ. Στέφανο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Κουνουπέλι, στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών του νομού Ηλείας και κοντά στο δάσος της Στροφυλιάς.  Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ζητήθηκε και η αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης, με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ να σπεύδουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές μεν, αλλά η φωτιά καίει πλούσιο πευκοδάσος.

Σε ύφεση βρίσκεται, κατά την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δασική περιοχή με κατεύθυνση από τον Άγιο Στέφανο προς τη Σταμάτα. Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε προς τα σπίτια, το απόγευμα όμως οριοθετήθηκε και βρίσκεται σε ύφεση. Οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα σταμάτησαν, παραμένουν όμως επίγειες δυνάμεις.  Η πυρκαγιά έκαψε πευκοδάσος αλλά δεν κινδύνευσαν οι κατασκηνώσεις που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή. Στον Άγιο Στέφανο επιχείρησαν 55 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Φωτιά είχε ξεσπάσει και στην περιοχή του Κορωπίου κοντά στο γήπεδο, την οποία κατέσβεσαν πλήρως σχεδόν αμέσως 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.