Νέα φωτιά στη Σκύρο, δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στον Καρέα

Σε επιφυλακή είναι και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα καθώς ο κίνδυνος για ξέσπασμα νέων πυρκαγιών αλλά και για αναζωπύρωση των ήδη υπαρχόντων μετώπων είναι εξαιρετικά μεγάλος. Συνολικά σε όλη τη χώρα, υπάρχουν 79 πύρινες εστίες, ενώ τα ξημερώματα, ξέσπασε νέα φωτιά στη Σκύρο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι άνεμοι και σήμερα θα είναι πολύ ισχυροί ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και κάτω, και σε όλες τις περιοχές αυτές η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος για πυρκαγιές καλώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες περιπολούν περιοχές όπου υπάρχει πράσινο εντός της Αθήνας αλλά και τις ζώνες του περιαστικού πρασίνου στην πρωτεύουσα και αλλού, ενώ έχει επιβληθεί απαγόρευση της διέλευσης από τα δάση μετά τη δύση του ηλίου.

Από την Παρασκευή ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι ξεκινούν στρατιωτικές περιπολίες μέσα στα δάση σε μια προσπάθεια να προστατευθούν όσο γίνεται περισσότερο. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι οι ίδιοι σε επιφυλακή, να διευκολύνουν την πυροσβεστική υπηρεσία όπου είναι απαραίτητο και να την ειδοποιούν έγκαιρα αν δουν κάτι ύποπτο, να ενημερώνουν και την αστυνομία σε περίπτωση που εντοπίσουν «ύποπτες κινήσεις» κοντά σε δάση και φυσικά να είναι και οι ίδιοι πολύ προσεκτικοί και ν’ ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στον Καρέα

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, δύο άτομα βουλγαρικής υπηκοότητας συνελήφθησαν  για εμπρησμό για την φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στον Καρέα.

Οι δύο συλληφθέντες θα παραπεμφθούν εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Οι φλόγες σε Καρέα, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη έφτασαν στα σπίτια. Η φωτιά στον Υμηττό ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση.

Μάλιστα, η φωτιά έφτασε σε κατοικημένη περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου από τις 50 καλόγριες. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Ανήσυχα είναι στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις πρώτες μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ έχουν ξεκινήσει έρευνες για εμπρησμούς. Εξετάζεται, μάλιστα, το σενάριο της «ασύμμετρης απειλής».