Με αλφαβητική σειρά από σήμερα οι συντάξεις

Την εξυπηρέτηση αποκλειστικά συνταξιούχων που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών και με αλφαβητική σειρά ανακοίνωσαν οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα μπορέσουν να μπουν στην τράπεζα μόνο οι συνταξιούχοι των οποίων το όνομα αρχίζει με τα γράμματα από τα Α ως το γράμμα Ι.

Αύριο Πέμπτη θα πάρουν χρήματα όσοι δεν έχουν κάρτα και τα επίθετά τους ξεκινούν από τα γράμματα από το Κ ως το Μ και την Παρασκευή όσοι έχουν επίθετο που ξεκινάει από το Ν και ως το Ω.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παραπάνω δεν ισχύουν για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία θα δεχθεί σειρά προτεραιότητας και όχι αλφαβητική σειρά.

Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

Από τις τράπεζες υπενθυμίζεται πως:

Οι συνταξιούχοι, θα μπορούν να διενεργούν μια μόνο ανάληψη από το συνταξιοδοτικό τους λογαριασμό, ποσού € 120, εφόσον το επιθυμούν. Άλλου είδους συναλλαγές δεν θα είναι δυνατόν να διενεργούνται. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.

Προκειμένου να εισέλθει στο κατάστημα, ο συνταξιούχος ή συνδικαιούχος του λογαριασμού (ή πληρεξούσιος) θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξει το σχετικό αποδεικτικό από το Ταμείο του, την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο αποδεκτό νομιμοποιητικό έγγραφο, καθώς και τυχόν πληρεξούσιο.

Αναλυτικά τα υποκαταστήματα:

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΕΘΝΙΚΗ

EUROBANK

ATTICA

alpha bank