Οι «ουρές» στον ξένο Τύπο

Οι ουρές στις τράπεζες και οι σχετικές, με τον τραπεζικό τομέα, κυβερνητικές αποφάσεις έχουν την «τιμητική» του στα σημερινά, ξένα πρωτοσέλιδα:

Οι Financial Times κυκλοφορούν σήμερα με πρωτοσέλιδο την Ελλάδα και εικόνα μία τεράστια ουρά έξω από την Alpha Bank: «Η Ελλάδα κλείνει τις τράπεζες για να αποφύγει το χάος ενώ οι συζητήσεις για διάσωση της χώρας καταρρέουν», η βρετανική εφημερίδα γράφει πως η Ελλάδα είναι πιο κοντά σε μία «ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη».

BBC: «Ελληνική κρίση. Οι τράπεζες θα μείνουν όλη την εβδομάδα κλειστές» αναφέρεται στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και στις διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού περί ασφαλών καταθέσεων. Το βρετανικό δίκτυο επιλέγει να αποτυπώσει την εικόνα που επικρατεί στη χώρα έχοντας ως φωτογραφία τις ουρές των Ελλήνων πολιτών έξω από τις τράπεζες.

Η γαλλική Liberation κυκλοφορεί και αυτή με πρωτοσέλιδο το ελληνικό ζήτημα σχολιάζοντας: «Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει την πόρτα στο Grexit, ανακοινώνοντας δημοψήφισμα σχετικά με τις προτάσεις των δανειστών». Επίσης, σε διαδικτυακό της άρθρο η Liberation αναφέρεται στις κλειστές τράπεζες μέχρι τις 6 Ιουλίου και το όριο των αναλήψεων έως 60 ευρώ.

Πηγή: «Πρώτο Θέμα»