Μεγάλη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες

Δυναμική και μαζική ήταν η διαδήλωση αλληλεγγύης στην Ελλάδα που διοργανώθηκε την Κυριακή στις Βρυξέλλες και στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι. Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης στην Ελλάδα που γίνεται από το 2012, όταν ξεκίνησαν να διοργανώνονται στο Βέλγιο παρόμοιες διαδηλώσεις.

Οι συγκεντρωθέντες, με ελληνικές σημαίες στα χέρια, φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και κατά της λιτότητας. Προσκλητήριο στη διαδήλωση απηύθυναν τα μεγαλύτερα συνδικάτα και κόμματα απ’ όλο το φάσμα της Αριστεράς και της Οικολογίας ενώ συμμετέχουν αντιπροσωπείες απ’ όλα τα κόμματα της ευρωομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων καθώς και εκλεγμένοι σε τοπικό επίπεδο από τα βελγικά κόμματα.

Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν και το Σάββατο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ιρλανδία, στη Γερμανία ενώ αναμφισβήτητα η πλέον ογκώδης έγινε στο Λονδίνο όπου οι διοργανωτές συνδύασαν το σύνθημα κατά των μέτρων λιτότητας που ετοιμάζεται να λάβει η νέα κυβέρνηση Κάμερον με την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.