Α.Νόβακ: Μεγάλη η πιθανότητα συμφωνίας με την Ελλάδα για τον αγωγό

Στην πιθανότητα υπογραφής μίας συμφωνίας για την επέκταση του ρωσικού αγωγού αερίου «Turkish Stream» και στα ελληνικά εδάφη αναφέρθηκε ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντρ Νόβακ.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη, ο Ρώσος Υπουργός υποστήριξε ότι «ένα τέτοιο σχέδιο ετοιμάζεται και νομίζω ότι η πιθανότητα υπογραφής του είναι μεγάλη», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως εξήγησε, θα είναι μια συμφωνία, αλλά τώρα δεν θα σας πω πώς θα ονομάζεται. Όταν θα το υπογράφουμε, θα πούμε με ακρίβεια, για τις προθέσεις των πλευρών να κατασκευάσουν αγωγό φυσικού αερίου στο έδαφος της Ελλάδας, συνέχισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ – Νόβοστι.

Όπως υπενθυμίζει το ρωσικό πρακτορείο, ο Έλληνας Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμη προς υπογραφή η πολιτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για την υποστήριξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου (Greek Stream), που θα αποτελεί συνέχεια του υπό κατασκευή αγωγού Turkish Stream.