Νέα κόντρα Σγουρού-Δούρου για τις πλημμύρες στην Αττική

Οι πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που συνεδρίασε την Πέμπτη.

Οι αντιπεριφερειάρχες Σπύρος Τζόκας (Δυτικός Τομέας), Πέτρος Φιλίππου (Ανατολική Αττική), Γιάννης Βασιλείου (Δυτικής Αττικής), Γιώργος Γαβρίλης (Πειραιά) και η Γιάννα Τσούπρα (Περιφερειακή Σύμβουλος υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία) ανέλυσαν τους τρόπους με τους οποίους διαχειρίσθηκαν το πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός κατηγόρησε την ηγεσία της Περιφέρειας για πολιτική ανεπάρκεια και επιχειρησιακή ανικανότητα.

«Δεν μεριμνήσατε να είστε επιχειρησιακά έτοιμοι εκ των προτέρων. Δεν συγκαλέσατε τα Περιφερειακά όργανα. Είστε πολιτικά ανεπαρκείς και επιχειρησιακά ανίκανοι. Πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο» είπε.

[…]

Παίρνοντας το λόγο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σημείωσε ότι «εδώ και δέκα ημέρες ασχολούμαστε με τις μελέτες της προηγούμενης περιφερειακής αρχής για να δούμε πώς θα τις επικαιροποιήσουμε». Απευθυνόμενη στον κ. Σγουρό, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «εργαζόμαστε πάνω στον τρόπο που προσπαθήσατε να χαρτογραφήσετε τα ρέματα», διότι γι’ αυτές τις μελέτες έχει δοθεί δημόσιο χρήμα που δεν θα αφήσει η Περιφερειακή Αρχή αναξιοποίητο.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο:

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5175054/nea-kontra-sgoyroy-doyroy-gia-tis-plhmmyres-sthn-attikh/