Νέα δικογραφία κατά του Η. Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή

Νέα δικογραφία σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία ζητά από το σώμα ν’ αποφασίσει την άρση ή μη άρση της ασυλίας του. Αυτή τη φορά η δικογραφία αφορά στη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη έξω από την πρώην Σχολή Ευελπίδων, στα δικαστήρια, τον Οκτώβριο του 2013, όταν μετά την πρώτη του απολογία είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και εξερχόμενος επιτέθηκε κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και εικονοληπτών. Ο βουλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος παραπέμπει σε νέα δίκη και τον αδελφό του βουλευτή, ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων Αλέξανδρο Κασιδιάρη για παραβίαση των όρων νόμιμης οπλοκατοχής όπλου σκοποβολής. Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης τον Οκτώβριο του 2012 στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη μετά από μικροεπεισόδιο να κατέχει σκοπευτικό όπλο, τύπου CZ 9 χιλιοστών και φυσίγγια.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών ,ενώ στη συνέχεια άσκησε έφεση και η υπόθεση οδηγήθηκε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο. Την ημέρα εκδικάσεως της υπόθεσης παρουσιάστηκε στο ακροατήριο δικηγόρος ο οποίος ζήτησε αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ο συνάδελφός του, ο οποίος χειριζόταν την υπόθεση δεν μπορούσε να παρασταθεί στο δικαστήριο για λόγους υγείας.

Το Αναθεωρητικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και προχώρησε στην διαδικασία. Αποτέλεσμα ήταν να αναγνωριστούν στον ανθυπολοχαγό ελαφρυντικά (προτέρου εντίμου βίου, κ.λπ.) και να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή και εξαγορά της ποινής προς 3 ευρώ την ημέρα.

Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης, λόγω μη αποδοχής του αιτήματος αναβολής της υπόθεσης του και της ερήμην καταδίκης του. Το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεσή του, καθώς η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου δεν είχε νόμιμη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, ως προς τη μη χορήγηση της αιτούμενης αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης.