Στους ρυθμούς του Athens Pride το κέντρο της πρωτεύουσας

Με κεντρικό σύνθημα προς τους πολίτες το «Πάρε Θέση», για την διασφάλιση της πλήρους ισότητας, δικαιοσύνης, αποδοχής και σεβασμού για τις λεσβίες, τους γκέι, τα αμφισεξουαλικά και τρανς άτομα, καθώς και για κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας, η LGBT κοινότητα της πρωτεύουσας και πλήθος Αθηναίων ετοιμάζονται για ένα πολύχρωμο Σάββατο στην φετινή «γιορτή υπερηφάνειας».

Η εκδήλωση του 2015 περιλαμβάνει και ένα μήνυμα διαμαρτυρίας ενάντια σε κάθε εκδήλωση μίσους, διακρίσεων και βίας, «απαντώντας» στα σοβαρότατα περιστατικά ρατσιστικής βίας, που στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές, τους προηγούμενους μήνες.

Το πρόγραμμα της ημέρας
Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ξεκίνησαν νωρίς το μεσημέρι (από τις 12.00) με εργαστήρια Face and Body Painting με τα χρώματα της υπερηφάνειας, κατασκευή πλακάτ με τα συνθήματα που επιθυμεί ο καθένας κτλ.

Από τις 13.00 και μέχρι τις 17.00 το απόγευμα ξεκινά η μουσική με DJ sets για να κρατήσουν «ζεστούς» τους παριστάμενους, μέχρι να ξεκινήσει, από κει και μετά, η διαδικασία των χαιρετισμών που θα απευθύνουν επίσημοι και άλλοι προσκεκλημένοι.

Το θερμόμετρο «ανεβαίνει» από τις 18.00 και μετά, οπότε με ZUMBA PARTY με ομάδα ZUMBA Instructors να δίνει τις απαραίτητες… οδηγίες και κατευθύνσεις.

Στις 18.30 έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη της παρέλασης και στις 19.00 θα γίνει η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Στη συνέχεια, ο κόσμος θα επιστρέψει στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ακολουθήσει από τις 21.00 και μέχρι… όσο πάει το LIVE SHOW & PARTY του φετινού Athens Pride.

Ειδική μέριμνα για ΑμεΑ
Για πρώτη φορά θα υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ στην πλατεία και ειδικοί χώροι στάθμευσης, στη μία πλευρά της πλατείας, για αναπηρικά οχήματα.

Επίσης θα υπάρχουν διερμηνείς ελληνικής νοηματικής γλώσσας και χειλανάγνωσης, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία κωφών κ βαρηκόων καθώς επίσης και εθελοντές/τριες προσβασιμότητας, αν κάποιο ΑμεΑ επιθυμεί συνοδεία ή/και περιγραφή, για να επισκεφθεί τα υπόλοιπα περίπτερα, να απολαύσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ή για να πάρει μέρος στην παρέλαση.