Διοικητής ΕΛΠΙΣ: Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια

Συγκλονίζει η συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρου Γιάνναρου, που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου».

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους από αυτοκτονία περίπου 10.000 άτομα. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δήλωσε στη συνέντευξή του ο Διοικητής του νοσοκομείου και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει».

Αναφερόμενος στα χρέη των Ελλήνων πολιτών που είναι αποτέλεσμα της κρίσης ο κ. Γιάνναρος σημείωσε ότι «τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας» και διερωτήθηκε «πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;». Ο διοικητής του νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ” επεσήμανε ότι «αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη» και κατέληξε λέγοντας ότι «αν στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος».