Επανήλθε η ΕΡΤ

Με μουσική υπόκρουση τον εθνικό ύμνο και φόντο την Ελληνική σημαία «επέστρεψε» στις 6 το πρωί η ΕΡΤ, ακριβώς δύο χρόνια μετά το αιφνιδιαστικό “μαύρο” που “έπεσε” στις τηλεοπτικές οθόνες από τις συχνότητες της κρατικής τηλεόρασης.

Μετά τον εθνικό ύμνο ακολούθησε ένα βίντεο περίπου ενός λεπτού με πλάνα από όλα τα κανάλια της ελληνικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης πριν το «μαύρο» της 11ης Ιουνίου αλλά και μια σεκάνς από τα σήματα της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το protothema.gr την αυλαία άνοιξε η εκπομπή «ΕΡΤ ενημέρωση» με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και τη Βασιλική Χαϊνά, εμφανώς τρακαρισμένους για την «πρεμιέρα».

Θα ακολουθήσουν πλήθος ενημερωτικών εκπομπών, ενώ το βράδυ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» που αναφέρεται στα χρονικά της 11ης Ιουνίου 2013, όταν έπεσε το «μαύρο».

Το κλίμα, σήμερα, αναμένεται να είναι εορταστικό καθώς, στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου διοργανώνεται στις 8 μμ μεγάλη συναυλία, με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών να δίνουν το παρών, ανάμεσά τους, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιώργος Ανδρέου, με η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Νίκος Ζιώγαλας κ.α.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καθώς από τις 6 το πρωι στα ερτζιανά εκπέμπουν όλοι οι σταθμοί της ΕΡΑ (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τα περιφερειακά κανάλια, στέλνοντας το μήνυμα σε ολόκληρο τον ελληνισμό.

Παράλληλα η ΠΟΣΠΕΡΤ, που έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, σε ανακοίνωσή της, καλεί σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο, για τα δύο χρόνια αγώνα όπως αναφέρει, για μία ελεύθερη, ανοικτή ΕΡΤ με όλες τις δομές της.

Συνολικά αίτηση επανόδου στην ΕΡΤ κατέθεσαν 1.665 εργαζόμενοι, ενώ, άμεσα, θα προχωρήσουν και οι νομικές τροποποιήσεις, προκειμένου να καταστεί πιο εύρυθμη η λειτουργία της εταιρείας.