Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα για άρση του περιορισμού κατ΄οίκον θα υποβάλλει η Πρόεδρος

Αίτημα για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου κάποιοι εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής να έχουν την δυνατότητα να προσέρχονται στο δικαστήριο, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Μαρία Λεπενιώτη.

Ενδεικτικά, μεταξύ των κατηγορουμένων στους οποίους έχει επιβληθεί ο συγκεκριμένος όρος είναι ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, κ.ά. Αν το αίτημα γίνει δεκτό, με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, όσο και ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος, που έχουν επιλέξει από την πρώτη ημέρα της δίκης να μην εμφανίζονται στο δικαστήριο!

Σε ό,τι αφορά τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού η Πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο θα υποβάλλει αίτημα στο δικαστικό συμβούλιο ώστε να εξαιρεθεί από τον όρο η μετακίνηση των κατηγορουμένων στη δίκη, ώστε να μην κωλύεται η εμφάνισή τους.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος του κ. Μιχαλολιάκου, ανέφερε στο δικαστήριο πως ο εντολέας του θα υποβάλλει αίτημα για άρση του συγκεκριμένου όρου «όταν έρθει η ώρα» στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την άρση των όρων. Απαντώντας στον συνήγορο η Πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε πως η απόφαση δεν αφορά μόνο τον κ. Μιχαλολιάκου αλλά το σύνολο των κατηγορουμένων στους οποίους έχει επιβληθεί ο συγκεκριμένος όρος. Η δίκη συνεχίζεται.