Στο Υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι του "Πεντελικόν"

Στο υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» που βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας του ακινήτου σε νέο ιδιοκτήτη. Οι περίπου 40 εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, 27 Μάη, στο Υπουργείο Εργασίας και είχαν επιδιώξει συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου. Τελικώς, έγιναν δεκτοί σήμερα και η τριμερής συνάντηση αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη συνάντηση συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, εκπρόσωποι του Υπουργείου, καθώς και ξενοδοχειακοί φορείς.

Νωρίτερα, σημειώθηκε μικροένταση όταν οι εργαζόμενοι του Πεντελικόν επιχείρησαν να εισβάλλουν μαζικά στο Υπουργείο, σπρώχνοντας εκείνη την ώρα τους αστυνομικούς στην είσοδο, που αρχικά τους απώθησαν, καθώς είχε ζητηθεί να περάσουν επάνω μόνο μερικοί εκπρόσωποί τους. Μάλιστα πρωταγωνιστής από την πλευρά των αστυνομικών ήταν ο διευθυντής που είχε αντιμετωπίσει τη μήνιν της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο επεισόδιο έξω από τη Βουλή. Τελικά ανέβηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους που ανέρχονται ακόμη και σε 11 μήνες, καθώς και την άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΟΑΕΔ προκειμένου να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους. Παράλληλα παλεύουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους καθώς και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Στο πλευρό των εργαζομένων, τέλος, βρίσκεται το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία Ν. Αττικής.