Συνεχίζεται η 24ωρη φύλαξη του ποταμού Έβρου σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης

Μετά την σημερινή συνάντηση, που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, αποφασίστηκε να συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα «Ασπίδα» που αφορά στην παρουσία αστυνομικών, σε 24ωρη βάση, στον ποταμό Έβρο.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας, ανέφερε πως “ήδη, ο επιτελάρχης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει μπει σε μια διαδικασία να βρούμε τρόπους, σκέψεις και λύσεις για να μειώσουμε το όποιο κόστος σε πιθανή αρνητική εξέλιξη της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το καλό είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ντόπιοι που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και αυτό μειώνει το κόστος. Θα βρούμε άλλους τρόπους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας”.

Παράλληλα τόνισε ότι το ζήτημα της παράτυπης μετανάστευσης ξεπερνάει την Ελλάδα και την εθνική ευθύνη, και θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να επωμισθούν μέρος του προβλήματος και πρόσθεσε: «Απαιτείται οπωσδήποτε μία αναθεώρηση της σύμβασης. Δεν μπορούν οι χώρες της νοτίου Ευρώπης να σηκώσουν όλο αυτό το φορτίο».

Από τη μεριά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δ. Πέτροβιτς, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με την αστυνομία καθώς και στο «σπουδαίο έργο» των αστυνομικών διευθύνσεων και της συνοριοφυλακής. Ζήτησε, παράλληλα, τη συνδρομή του υπουργείου στο θέμα της εφαρμογής βίζας 72 ωρών που πρότεινε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης για την καλύτερη λειτουργία των τελωνειακών σταθμών, για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, πρόταση που, όπως είπε, βρίσκει σύμφωνο το Υπουργείο.