Ο ΣΥΡΙΖΑ στον γαλαξία του σελεμπριτισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη βγαίνει σιγά – σιγά από τον χώρο της πολιτικής και οδεύει προς τον γαλαξία του σελεμπριτισμού.

Του Στέφανου Τζανάκη

Η αναγγελία του γάμου του νέου προέδρου έγινε – εν είδει έκπληξης – στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, μέσω zoom από τη βίλα του στα περίχωρα της Νέας Υόρκης και το γαμήλιο γλέντι ορίστηκε για το καλοκαίρι, «σε παραμεθόρια περιοχή», όπως είπε η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δήλωσε ότι ετοιμάζεται από τώρα για να χορέψει.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ είχε προαναγγελθεί από τον ίδιον ως αναγκαίο κακό, προκειμένου να πακετάρει τα χειμωνιάτικα ρούχα, αφού δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει ότι η επιστροφή του στην Ελλάδα δεν θα ήταν μόνον για τις εκλογές και τις διακοπές. Τελικά, ήταν για τον γάμο – και για τις συνεννοήσεις με τους δικηγόρους του σχετικά με την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον της μητρικής εταιρείας της Swiftbulk, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ιδανικό πεδίο για τις κουτσομπολίστικες εκπομπές της τηλεόρασης προσφέρει ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος είδε κι έπαθε – όχι ο ίδιος, τα στελέχη που τον στηρίζουν – να περάσει την πρότασή του για την αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ από το κομματικό όργανο. Και ένα πρόσωπο που τον βοήθησε – προφανώς άθελά του – σε αυτό ήταν ο πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚος Στέφανος Τζουμάκας, που προτίμησε να απέχει από την ψηφοφορία.

Την επομένη, ο Τζουμάκας είχε πρόσκληση για τηλεοπτική εκπομπή, όπου «στόλισε» κανονικότατα τον πρόεδρο. Λίγες ώρες αργότερα, ο Κασσελάκης έκανε ανάρτηση με την οποία «έκλεβε» την γνωστή φράση του Ανδρέα όταν έκανε διαγραφές – «έθεσε εαυτόν εκτός…» – και τον παρέπεμπε για τα περαιτέρω στην Επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, όπου προεδρεύει ένας άλλος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Κοτσακάς.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν αντιπολίτευση στο κόμμα τους για «να χαίρονται οι μεγαλοδημοσιογράφοι». Και ποιον λόγο έχουν να χαίρονται, είτε οι μεγαλοδημοσιογράφοι, είτε οι μικροδημοσιογράφοι; Επειδή ο Τζουμάκας έσυρε τα εξ αμάξης στον κ. Κασσελάκη;

Εν τω μεταξύ, στην τηλεπαρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία, ο κ. Κασσελάκης αφιέρωσε μία «γεμάτη» παράγραφο για την κρίση στη Μέση Ανατολή: Είπε λοιπόν ότι είναι καταδικαστέα η Χαμάς για την επίθεση που εξαπέλυσε στο Ισραήλ, αλλά είναι καταδικαστέο και το Ισραήλ, επειδή «όπως μετέδωσαν πολλά ΜΜΕ» χτύπησε με πύραυλο το νοσοκομείο στη Γάζα με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατοντάδες νεκροί.

To περίεργο είναι ότι αυτά τα έλεγε από τη βίλα του στις ΗΠΑ, όπου προφανώς έχει κάποια τηλεόραση. Λογικά, θα έπρεπε να είχε δει τον πρόεδρο Μπάιντεν να λέει ότι το νοσοκομείο «δεν φαίνεται να το χτύπησαν Ισραηλινοί». Εκτός κι αν δεν τον πίστεψε, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει μέρος σε παλαιότερη καμπάνια του. Μήπως απλώς εμπιστεύεται τα Μέσα Ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους των ΗΠΑ; Εκεί δεν υπάρχουν άραγε μεγαλοδημοσιογράφοι;

Το χειρότερο από όλα δε, είναι ότι μέσα στην κομματική παραζάλη για την ημερομηνία του συνεδρίου, ουδείς στην Πολιτική Γραμματεία θεώρησε ότι υπήρχε λόγος να τον ενημερώσει σχετικά – εκτός κι αν απλώς θεωρούν ότι δεν έχει καμία σημασία τι λέει στα πολιτικά.