Έμπλεξαν τις γραμμές τους Αλογοσκούφης και Σουφλιάς στη Ν.Δ. για τον μάνατζερ του ΟΤΕ ενώ το ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι δωρίζει σε ιδιώτες πλούτο που δεν της ανήκει.
Έτσι με ανοιχτά τα μέτωπα εντός καιεκτός Ν.Δ. ο υπουργός Οικονομίας προχωρεί με πείσμα σε μια ρύθμιση που εξελίσσεται σε νάρκη στα θεμέλια της κυβέρνησης.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ πάντως αυτή τη φορά δείχνει αποφασισμένος να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα, εάν ο υπουργός Οικονομίας επιμείνει στην απόφασή του να δώσει με λευκή επιταγή τη διοίκηση του μεγάλου οργανισμού στους ιδιώτες. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης ωστόσο με τη σιγουριά που του δίνουν οι ανεβασμένες μετοχές του στο Μέγαρο Μαξίμου κάνει επίδειξη ισχύος και απαντά ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω διότι υλοποιεί κυβερνητικές αποφάσεις. Απάντηση στο αυτονόητο ερώτημα ποια στάση θα τηρήσει στο τέλος ο Πρωθυπουργός στη μείζονα αυτή κρίση, προς τον παρόν δεν υπάρχει…
ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αντίδραση από το οικονομικό επιτελείο για το νέο χαστούκι που δέχθηκε χθες η κυβέρνηση από την Κομισιόν, η οποία αμφισβήτησε ευθέως αυτό που η Ν.Δ. διαφημίζει ως το μεγαλύτερο επίτευγμά της: τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Στην ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει στην Ελλάδα βαθμό κάτω από τη βάση επειδή δεν έχει πάρει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη και την απασχόληση.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η Ν.Δ. παίρνει πάνω από τη βάση στην ευρηματικότητα που επιδεικνύει στους διορισμούς. Αυτή τη φορά τη σημαία της αποκατάστασης των ημετέρων σηκώνει η ΔΕΗ, η οποία αποφάσισε να προσλάβει 2.035 άτομα με αξιολογητές μια τριμελή επιτροπή που θα συστήσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Το περίεργο είναι ότι αυτό γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ, το οποίο- όπως τα ίδια τα μέλη του παραδέχονται- προφανώς αποφάσισε να «αυτοκαταργηθεί».
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, υπέρβαση-μαμούθ παρουσιάζουν τα δύο τελευταία χρόνια τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που ξεπερνούν τους πρώτους εννέα μήνες του 2006 τα 20 εκατομμύρια ευρώ έναντι 7,1 προϋπολογισθέντων. Σημειώνεται ότι το 2004, έτος Ολυμπιακών Αγώνων, τα απόρρητα κονδύλια του κομβικού τότε υπουργείου δεν υπερέβησαν τα 7 εκατομμύρια ευρώ!
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “