«Καθημερινότητα». Αυτή η λέξη που έχει γίνει ο εφιάλτης της κυβέρνησης θα ακουστεί και πάλι δεκάδες φορές στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ο κ. Κ. Σημίτης, ο οποίος δεν είναι ικανοποιημένος με τον βαθμό αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον πολίτη, θα επιχειρήσει – για μια ακόμη φορά – να κινητοποιήσει τους υπουργούς του για άμεσες λύσεις ώστε να αλλάξει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.
Την ίδια ώρα η σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης συνεχίστηκε και χθες. Μόνο που οι χαρακτηρισμοί έδωσαν τη θέση στις παροιμίες. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» είπε ο κ. Τ. Χυτήρης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες τής Ν.Δ. για υπερβάσεις στα δημόσια έργα και ο κ. Θ. Ρουσόπουλος τού απάντησε: «Ο κόσμος τό ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι».
Πάντως, πολλοί βουλευτές και των δύο κομμάτων ελάχιστα ασχολούνται μ’ αυτά. Η προσοχή τους είναι στραμμένη στο ασυμβίβαστο, το οποίο συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις καθώς όλο και περισσότεροι δείχνουν να έχουν μετανιώσει που ψήφισαν την περίφημη διάταξη του Συντάγματος που προβλέπει ότι ο βουλευτής δεν μπορεί να ασκεί επάγγελμα. Τώρα αναζητείται φόρμουλα που να… παρακάμπτει το απόλυτο της διάταξης, χωρίς όμως να παραβιάζει και το Σύνταγμα. Σαν να λέμε, τετραγωνισμός του κύκλου.
Κατά τα άλλα, η αγορά βρίσκεται και πάλι σε αναταραχή καθώς ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και πολυκαταστημάτων απειλούν με νέες ανατιμήσεις. Γιατί; Το υφυπουργείο Εμπορίου τούς ζήτησε στα προϊόντα να αναγράφουν λεπτομερώς την τιμή πώλησης. Δηλαδή, αντί 1,2 να γράφουν 1 ευρώ και 20 λεπτά. Αυτό, όπως υποστηρίζουν οι έμποροι, θα προκαλέσει κύμα αυξήσεων: πρώτον, διότι θα ανεβάσει το κόστος και, δεύτερον, διότι κάποιοι θα βρουν την ευκαιρία για στρογγυλοποιήσεις. Και στην κυβέρνηση τρέχουν πάλι και δεν φτάνουν…
Αυξάνεται η ανυπομονησία του προέδρου Μπους για την επίθεση στο Ιράκ, όπως αυξάνεται και η δυσαρέσκειά του για τις σημαντικές επιφυλάξεις των Ευρωπαίων σε μια τέτοια κίνηση. Μετά τη Γερμανία, που έχει ταχθεί ανοιχτά ενάντια σε μια βιαστική επίθεση, τώρα ήρθε η ώρα της Γαλλίας, η οποία αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και το δικαίωμα τού βέτο.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “