Εκλογές τον Φεβρουάριο ζήτησε ο Καραμανλής

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Από το Ναύπλιο έδωσε την πρώτη ολοκληρωμένη απάντησή του για τις ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και αποκάλυψε την στρατηγική που θα τηρήσει το κόμμα του κατά την προεκλογική περίοδο.

Κ. Καραμναλής: «Ας ανακηρύξουν τον αρχηγό τους και πάμε στις κάλπες το ταχύτερο δυνατόν. Εκλογές μέσα στον Φεβρουάριο», είπε κατά την ομιλία του στο Ναύπλιο
Παράλληλα δεν έκρυψε την αγωνία του για ενδεχόμενο νέο αιφνιδιασμό από τον κ. Σημίτη με εκλογές τον Φεβρουάριο και έσπευσε να τις ζητήσει ο ίδιος. «Το εθνικό συμφέρον απαιτεί καθαρές λύσεις. Και οι καθαρές λύσεις δεν μπορεί να κατασκευάζονται ερήμην της κοινωνίας. Η καθαρή λύση μπορεί και πρέπει να δοθεί μόνον από την ίδια την κοινωνία», είπε και πρόσθεσε με έμφαση: «Η καθαρή λύση σημαίνει εκλογές τώρα. Ας διαλέξουν, ας ανακηρύξουν τον αρχηγό τους και πάμε στις κάλπες το ταχύτερο δυνατόν. Εκλογές μέσα στον Φεβρουάριο».

Με το αίτημά του για εκλογές τον Φεβρουάριο ο κ. Κ. Καραμανλής αιφνιδίασε τα στελέχη και τους οπαδούς του που τον άκουγαν. Η αμηχανία τους ήταν τόση που ενώ αυτή ήταν η πιο δυνατή φράση της ομιλίας του, ήταν αυτή που χειροκροτήθηκε λιγοτερο. Κι αυτό γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι αυτή την ώρα η Ρηγίλλης δεν είναι έτοιμη για την εκλογική αναμέτρηση. Πρώτον, δεν έχει κλείσει ακόμη τα ψηφοδέλτια της και, δεύτερον, δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το πρόγραμμά της. Ωστόσο είναι γεγονός ότι μετά την αμηχανία των πρώτων ημερών, τώρα στη Ρηγίλλης εργάζονται πυρετωδώς για το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων τους ενώ τα κορυφαία στελέχη επεξεργάζονται ιδέες ώστε το κόμμα να παράγει γεγονότα και να μπορεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα καθημερινά καθώς τις προσεχείς εβδομάδες, όπως είναι φυσικό, οι προβολείς θα είναι στραμμένοι στο ΠΑΣΟΚ.

Για Αβραμόπουλο

Οι προτάσεις προς τον πρόεδρο του κόμματος πέφτουν βροχή. Μια από αυτές αφορά τον κ. Δ. Αβραμόπουλο – για τον οποίο όλοι συμφωνούν στη Ρηγίλλης ότι η ένταξή του στη Ν.Δ. είναι θέμα λίγων ημερών. Προτείνουν, ο πρώην αρχηγός του ΚΕΠ να επιστρέψει κατά τη συνδιάσκεψη του κόμματος σε σκηνικό όμοιο με εκείνο με το οποίο επέστρεψε ο κ. Γ. Σουφλιάς. Άλλοι επίσης εισηγούνται στον κ. κ. Κ. Καραμανλή να προχωρήσει σε ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων.

Δίνοντας το στίγμα της θέσης που θα εκφράσει το κόμμα του για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Καραμανλής, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε: «Ό,τι και αν κάνουν οι συνυπεύθυνοι και οι συνεταίροι της χρεοκοπημένης εξουσίας, δεν μπορούν ούτε να ανακόψουν ούτε να περιορίσουν το κοινωνικό ρεύμα που οδηγεί σε μια νέα διακυβέρνηση. Η δική μας πολιτική είναι δεδομένη και δεν αλλάζει, όποια πυροτεχνήματα και αν κατασκευάζονται από το σύστημα εξουσίας που χρεοκόπησε και καταρρέει».

«Νευρικότητα»

Απαντώντας στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρήστος Πρωτόπαπας έκανε λόγο για «νευρικότητα», «ανησυχία» και «σπασμωδικές κινήσεις» από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Στις εκλογές, όπου κρίνεται το έργο, τα προγράμματα και τα πρόσωπα, θα πάρουν απάντηση από τον ελληνικό λαό».

Πάντως, στελέχη της Ν.Δ. εκτιμούν ότι αυτή η αναμέτρηση θα είναι σκληρή και θα διεξαχθεί μέσα σε κλίμα πόλωσης, καθώς η βάση της Ν.Δ. είχε προεξοφλήσει ότι το κόμμα τους θα είναι ο νικητής των εκλογών και θα παλέψει με κάθε τρόπο για να μην αλλάξει το πολιτικό κλίμα. Αυτό άλλωστε έγινε εμφανές χθες στην περιοδεία του κ. Κ. Καραμανλή στο Ναύπλιο, όπου οπαδοί της Ν.Δ. φώναζαν το σύνθημα «Γιωργάκης, Σημίτης διαπλοκή – δεν θα σταματήσουν τον Καραμανλή».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “