Eνώ, μαζί με τις γαλοπούλες, «πέταξαν» και οι ντομάτες

Γυαλιά-καρφιά τα έκανε χθες ο Γιώργος Σουφλιάς. Έσπευσε να «καταψηφίσει» τον προϋπολογισμό λίγες ώρες πριν αυτός ψηφισθεί από τη Βουλή.

Υποστήριξε ότι οι στόχοι του κ. Αλογοσκούφη είναι ανέφικτοι, ενώ πήρε αποστάσεις και από την άλλη μεγάλη επιλογή της κυβέρνησης – τον νόμο για τον βασικό μέτοχο – υποστηρίζοντας ότι έχει προβλήματα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Παράλληλε άφησε αιχμές για τον Θ. Ρουσόπουλο την ώρα που υποτίθεται ότι προσπαθούσε να τον υπερασπισθεί, ενώ είπε με έμφαση ότι η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση έχει τελειώσει.

KAI AN το ένα χτύπημα στην κυβέρνηση ήρθε από τον Γ. Σουφλιά, το δεύτερο και πιο ηχηρό ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια ξεκαθάρισε χθες ότι σε δύο μήνες θα προτείνει την λήψη μέτρων και την υπαγωγή της ελληνικής οικονομίας σε καθεστώς κοινοτικής επιτήρησης αφού, κατά την άποψη της Κομισιόν, ο προϋπολογισμός του 2005, αν εφαρμοσθεί ως έχει, δεν πρόκειται να ρίξει το έλλειμμα κάτω από το 3%.

THN ΙΔΙΑ ώρα στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας. Όχι μόνο από τα ομαδικά πυρά που δέχθηκε από τον πρόεδρο και τα στελέχη ΠΑΣΟΚ με την κατηγορία ότι αμφισβήτησε τον πατριωτισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από την κριτική που ασκούν δημοσίως και κατ’ ιδίαν οι άσπονδοι φίλοι του στην κυβέρνηση και τη N.Δ. για την επίμαχη φράση του στη Βουλή – ότι με την πολιτική ΠΑΣΟΚ θα ήταν στις Βρυξέλλες ο Ντενκτάς αντί του Παπαδόπουλου. Όλα αυτά πάντως είχαν ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βγει με πολλά τραύματα από τη συζήτηση στη Βουλή και να χάσει τη μάχη των εντυπώσεων στον πρώτο προϋπολογισμό που κατέθεσε.

ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ αγκάθι επίσης για την κυβέρνηση εξελίσσεται όλο και περισσότερο η ανεξέλεγκτη ακρίβεια στην αγορά. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μια μέρα οι τιμές πολλών κηπευτικών ανατιμήθηκαν μέχρι και 18% στο όνομα της αυξημένης ζήτησης – και παρά τις εισαγωγές που γίνονται συνεχώς από τρίτες χώρες. Έτσι, εκτός από τις γαλοπούλες, τώρα «έβγαλαν φτερά» οι ντομάτες, τα αγγούρια και τα μαρούλια.

H NIKHTPIA του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον Ρουσλάνα (μέσον) αγκαλιά με τον προεδρικό υποψήφιο της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιούσενκο, υπό το βλέμμα της στενότερης συμμάχου του Γιούλια Τιμοσένκο, εν όψει των εκλογών της Κυριακής.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “